DCMR

DCMR

Klant: Milieudienst Rijnmond      |      Project: Educatieve game      |      Middel: Phygital game

 

De DCMR levert een bijdrage aan het verlagen van de milieubelasting en aan het verhogen van de milieukwaliteit en veiligheid in het Rijnmondgebied. Een dienst die in het drukbevolkte Rijnmondgebied meer dan nodig is gezien de wirwar aan bedrijvigheid op het kleine stukje aarde.

Maar de DCMR is zeker voor jongeren niet helemaal goed ‘zichtbaar’. En het is voor deze groep mensen wellicht ook onduidelijk wat de dienst precies doet en hoe.
De expositie bij het EIC biedt daarom de ideale combinatie van ‘fact’ en ‘fun’: in de juiste setting (de Rotterdamse haven en haar dichtbevolkte omstreken) wordt schoolgaande jeugd op interactieve en spannende wijze bewust gemaakt van het reilen en zeilen in ons havengebied.

De DCMR Experience is een phygital game die door één bezoeker tegelijk wordt gespeeld. Het brengt op een prikkelende en interactieve manier het werk van de DCMR in beeld. Na het spelen van de game heeft de bezoeker een goede indruk van wat de milieudienst doet, waarom en hoe.

Om de experience compleet te maken vindt de game plaats in een model van een spectaculaire DCMR-bus. De zwaailichten op het dak werken mee aan de beleving.