DCMR

DCMR

Klant: Milieudienst Rijnmond      |      Project: Educatief spel      |      Uitvoer: Phygitaal spel

 

De DCMR draagt bij aan het verminderen van de belasting van het milieu en het verhogen van de milieukwaliteit en veiligheid in het Rijnmondgebied. Een dienst die meer dan noodzakelijk is in het dichtbevolkte Rijnmondgebied, gezien de wirwar van activiteiten op dit kleine stukje aarde.

Maar de DCMR is, vooral voor jongeren, niet helemaal “zichtbaar”. En het is voor deze groep mensen wellicht ook onduidelijk wat de dienst precies doet en hoe.
De tentoonstelling bij het EIC biedt daarom de ideale combinatie van ‘feit’ en ‘plezier’: in de juiste omgeving (de haven van Rotterdam en zijn dichtbevolkte omgeving) worden scholieren op een interactieve en spannende manier bewust gemaakt van de ins en outs van ons havengebied.

De DCMR Experience is een phygitaal spel dat door één bezoeker tegelijk wordt gespeeld. Het brengt het werk van de DCMR op een prikkelende en interactieve manier onder de aandacht. Na het spelen van het spel heeft de bezoeker een goede indruk van wat de milieudienst doet, waarom en hoe.

Om de ervaring compleet te maken, vindt het spel plaats in een model van een spectaculaire DCMR-bus. De knipperende lichten op het dak versterken de ervaring.